✓ GRATIS VERZENDING VANAF €25,-

Het verhaal achter costa rica koffiebonen

Costa Rica - Single Origin

Deze single origine koffie is een milde, zoete, gebalanceerde koffie met een romige body. Een heerlijke, toegankelijke koffie met tonen van melkchocolade en marsepein. Heerlijk als espresso koffie. Naast dat de koffie een unieke smaakt heeft, schuilt er meer achter de koffie...

 

Herkomst 

Onze Costa Rica single origine koffie wordt door kleine lokale koffieboeren in de omliggende heuvels van La Piedra De Rivas, Cerro Chirripó gebergte verbouwd. De Cerro Chirrió berg is de hoogste berg van Costa Rica.

 Costa Rica Cerro Chirrió Koffieplantage
 

Alle rijpe bessen worden met de hand geplukt, om een hoge kwaliteit koffie te waarborgen. Het proces wordt zo milieuvriendelijk gehouden als mogelijk. In Costa Rica zijn ze bijzonder streng in het gebruik van water. Daarom worden de koffiebonen met regenwater gewassen. 

 

De koffieboeren

De geschiedenis van Coopeagri begon in de jaren 60. In deze periode waren de koffieplantages moeilijk bereikbaar door de slechte infrastructuur. De koffieboeren beschikt niet over de middelen en kennis om koffie te kunnen exporteren. Dit zorgt er ook voor dat het lastig was om de koffie op de internationale markt te zetten. 

Costa Rica Koffieboer
 

In 1962 besloot een groep koffieboeren samen een coöperatie op te zetten genaamd Coopezeldon waar 391 kleine koffieboeren zijn aangesloten. In 1970 is de coöperatie omgedoopt naar Coopeargi door de aansluiting van suikerriet boeren. Dit is uitgegroeid tot een coöperatie van 6 duizend actieve medewerkers, waarvan het grootste deel koffieboeren zijn. De coöperatie heeft de koffieboeren de toegang geven tot de wereldwijde koffiemarkt. Bij aankoop van deze koffie steun je de koffieboeren en verschillende kleine lokale projecten in de Perez Zeledon provincie. Daarnaast is de koffie ook nog fair trade!

Proef onze koffie!

Naast dat er achter onze single origin en direct trade koffiebonen een mooi verhaal schuil gaat, hebben onze koffiebonen ook nog een unieke heerlijke smaak. Bekijk onze collectie koffiebonen of probeer het drup koffie proefpakket!