✓ GRATIS VERZENDING VANAF €25,-

Colombia single origin koffiebonen verhaal

Colombia - Single Origin

Deze single origine koffie is complexen en veelzijdig. Het is een heerlijke, romige, stevige, volle body koffie met tonen van melkchocolade, karamel en perzik. Naast dat de koffie een heerlijke unieke smaakt heeft. Schuilt er ook een mooi verhaal achter de koffie... 

 

Herkomst

Het zit al in de naam! De koffie is afkomstig uit Finca Los Colorados in Giraldo, Antioquia, Colombia. De koffie wordt verbouwt op een kleine plantage van 2 hectaren, door Isaias en zijn familie. Naast de koffiebonen worden er ook bananen op de plantage verbouwt. De plantage bevind zich 1950 meter boven zee level. 

Finca Los Colorados in Colombia koffiebonen
 

Het gebied Antioquia is gelegen in het Andesgebergte, heeft een schat aan microklimaten. De verandering in microklimaten in dit gebied is met het blote oog zichtbaar, door te kijken naar de vegetatie op de bergen die verandert als je door dit gebied reist. Dankzij het vochtige klimaat en de hogen bergen die gemiddeld 2000 meter boven de zeespiegel liggen, zijn er behoorlijk verbazingwekkende en gevarieerde koffiesoorten te vinden. Waaronder de koffieplanten van Isaias. Het bijzondere microklimaten en ligging zorgen voor een unieke smaak in de koffiebonen.

 

De Koffieboeren

Vanwege de kleine omvang van zijn boerderij, doen Isaias en zijn familie het grootste deel van het werk op de boerderij. Met een klein, toegewijd personeelsbestand van familieleden, is Isaias in staat om de hoogste kwaliteit van de productie te handhaven.  

Verwerking colombia single origin koffiebonen
 

De koffiebessen worden selectief met de hand geplukt en vervolgens verpulverd in een klassieke pulper. Isaias fermenteert de koffie nat en wast deze vervolgens in schoon water. Vervolgens brengt hij de gewassen bessen over naar verhoogde bedden waar het 5 dagen wordt gedroogd. Na het drogen, worden de koffiebonen 8 dagen in jutezakken in een magazijn op de boerderij en wordt vervolgens vervoerd naar de coöperatie Cooperativa Occidente de Antioquia. Waar de koffiebonen nog een kwaliteitstest doorgaan en klaar zijn om te branden.

Proef onze koffie!

Naast dat er achter onze single origin en direct trade koffiebonen een mooi verhaal schuil gaat, hebben onze koffiebonen ook nog een unieke heerlijke smaak. Bekijk onze collectie koffiebonen of probeer het drup koffie proefpakket!