✓ GRATIS VERZENDING VANAF €30,-

Peru - Direct Trade

Verhaal achter peru direct trade koffiebonen

Deze Peru direct Trade koffie staat bekend als een van de beste koffie soorten ter wereld! De Direct trade koffie heeft een zacht, vol, bloemig aroma met een hint van cacao. De smaken zijn perfect gebalanceerd, volle body met de zoete tonen van chocolade en nuances van rode bessen in de afdronk.

 

Herkomst

Onze Peru koffie wordt verbouwd door lokale koffieboeren op duurzame plantages, in de zuidelijke regio van de Peruaanse Andes, ten noorden van het Titicacameer bij de ingang van het Tambopata National park. Dit nationale park staat bekend om zijn unieke diersoorten, waaronder de Oranje Rotshaan. Deze vogel leeft alleen in dit gebied, vandaar is de oranje rotshaan het symbool van de koffieboeren geworden.

Tambopata National Reserve in de Amazone koffieboederij

 

De Koffieboeren

De koffieboeren die de Peru direct trade koffie verbouwen zijn allemaal kleine koffieboeren die al generaties lang in bezig zijn met het verbouwen van koffie. In de meeste gevallen in familieverband. De families behoren tot de inheemse Quecha en Aymara stammen, de voorouders van de Inca's

In 1970 besloten een groep koffieboeren samen te werken. De Cooperatief: Central de Cooperativas Agrarias Cafetaleras (CECOVASA), waar de de koffiebonen een onderdeel van zijn, werd in het leven geroepen. Door deze samenwerking werd het mogelijk voor de boeren om de koffiebonen tegen een eerlijke prijs op de internationale markt te verkopen.

De toewijding van de koffieboeren gaat zo ver. Dat sommige koffieboeren besloten hun geplukte koffiebessen niet meer per paard of ezel van de plantage naar de processing locatie te brengen, maar zelf de 3 uur durende wandeling met kruiwagen te lopen. Zo worden de koffiebonen niet aangetast door aroma's van lastdieren. 

 

Rainforest Alliance

Met behulp van de Rainforest Alliance zijn de koffieplantages geoptimaliseerd. Het direct zonlicht wordt afgebroken door de schaduw van de bomen. De rijpe koffiebessen worden met de hand geoogst. Daarnaast worden de koffiebessen gewassen in natuurlijke stromen van de Andes en in de zon gedroogd.

Rainforest Alliance logo

De koffie is sinds 1993 fair trade gecertificeerd. Door de eerlijke direct/fair trade prijs ontvangen de koffieboeren een goed salaris. Zo kunnen de koffieboeren de duurzame manier van landbouw garanderen en wordt het regenwoud niet gekapt. Door de extra direct trade inkomsten is regionaal onderwijs mogelijk voor de kinderen. De koffieboeren kunnen hierdoor betere scholing ontvangen op gebied van kwaliteit, logistiek en duurzaamheid om de perfecte koffiebonen te leveren.

 

Prijzen

Deze koffie heeft vele nationale en internationale prijzen op zijn naam staan. Door de karaktisieke kenmerken en de bijzondere mensen en hun inspanning, is deze voortreffelijke biologische koffie een van de beste koffiesoorten ter wereld te noemen. Dit blijkt ook uit de volgende prijzen: 

  • Best Peruvian coffee, Expo Café Peru 2015, 2013, 2012, 2011, 2009, and 2007.
  • Second best of 51 coffees from all over the world, Cupping for Quality 2012, Rainforest Alliance.
  • Best of 45 coffees from all over the world, Cupping for Quality 2011, Rainforest Alliance.
  • Best of 140 coffees from all over the world, Coffee of the Year 2010, Roasters Guild – Specialty Coffee Association of America (SCAA).

Proef onze koffie!

Naast dat er achter onze single origin en direct trade koffie een mooi verhaal schuil gaat, hebben onze koffiebonen ook nog een heerlijke unieke smaak. Bekijk hier onze collectie koffiebonen.