✓ GRATIS VERZENDING VANAF €30,-

Guatemala - Direct Trade

Verhaal achter Guatemala direct trade koffiebonen

Onze Guatemala direct trade koffie is een bijzondere koffie met een traditioneel karakter. Het is een zoete koffie met tonen van karamel en hazelnoot. De volle, zoete romige afdronk maakt het een ideale koffie om de hele dag door te drinken. Naast dat de koffie een heerlijke unieke smaak heeft, schuilt er ook een mooi verhaal achter de koffie...

 

Herkomst

Onze Guatemala direct trade koffie wordt hoog in de Huehuetenango bergen verbouwd. In het afgelegen dorpje Aguas Dulces dicht bij de grens van Mexico. De perfecte plek om kwaliteitskoffie te verbouwen! De koffieplanten worden verbouwd op een hoogte van ongeveer 1500 tot 1900 meter boven zeeniveau. De temperatuur is gemiddeld tussen de 18 en 22 graden Celsius, met ongeveer 1.500 tot 2.000 mm regen per jaar. Dit zorgt ervoor dat de koffie langzaam kan rijpen en drogen.

Guatemala Huehuetenango direct trade koffieplantage

De plantage is ongeveer 45ha groot waarvan 42ha is gereserveerd voor de aanbouw van koffie. De rest van de plantage is een natuur reservaat. Het natuur reservaat is essentieel voor het ecosysteem van de plantage. Dit resulteert in een heerlijke verse kop koffie!

 

De Koffieboeren

De plantage is in bezit van Hernan Pérez. De vijfde generatie uit de familie die de plantage bezit. Samen met zijn vader verdelen ze de taken. De familie Hernan woont het grootste deel van zijn tijd in Huehuetenango City en verhuist naar de boerderij als er geoogst moet worden (tussen januari en april, tijdens het droog seizoen). Tijdens het oogstseizoen huurt Hernan tussen de 150 en 200 mensen in, waarvan het grootste gedeelte uit gemeenschappen in de buurt van de boerderij komen. Met de aankoop van deze koffie steun je niet alleen lokale gezinnen, maar ook het kleine project van Hernán's vrouw. Zij helpt lokale school in Agua Dulce met faciliteren school maaltijden.

Guatemala oprichter direct trade koffieboer

Sinds 2016 werkt Hernan Pérez samen met de coffee quest en is al een paar jaar een stabiele partner. De Guatemala direct trade koffie is in samenwerking met The Coffee Quest geselecteerd. De afgelopen paar jaar heeft Hernan Pérez bewezen dat hij een consistente hoge kwaliteit kan opleveren. Zo heeft hij onder anderen in 2018 de tweede plaats in de Cup of Excellence gewonnen en hierdoor kan jij genieten van een heerlijke kwaliteit koffie!

Proef onze koffie!

Naast dat er achter onze single origin en direct trade koffie een mooi verhaal schuil gaat, hebben onze koffiebonen ook nog een heerlijke unieke smaak. Bekijk hier onze collectie koffiebonen.