✓ GRATIS VERZENDING VANAF €30,-

Ethiopië - Single Origin

Onze Ethiopië single origin koffie

Deze single origin koffie is een mooie gebalanceerde koffie met een vol, mokka aroma. Daarnaast heeft de koffie lichte, frisse fruittonen een wat zoeterige chocoladeachtige smaken. De nasmaak is prettig, licht en geeft een fris mondgevoel. Naast dat de koffie een heerlijke unieke smaakt heeft. Schuilt er ook een mooi verhaal achter de koffie...

 

Herkomst

Deze koffie is afkomstig uit Ethiopië, ook wel bekend als de oorsprong van de Arabica bonen. Velen kennen het verhaal van de geitenherder Kaldi. Hij merkte op dat zijn geiten meer melk gaven en energieker waren, door op rode vruchten van een unieke boom te knabbelen. Koffie is dus sinds mensenheugenis verbonden met Ethiopië en ligt diep geworteld in de Ethiopische cultuur.

Dit wordt ook zichtbaar op economisch vlak. Maar liefst 60% van de buitenlandse inkomsten van Ethiopië zijn gerelateerd aan koffie. Dit zorgt ervoor dat maar liefst 15 miljoen Ethiopiërs afhankelijk zijn van de koffieteelt voor hun levensonderhoud. 

 Ethiopië single origin koffieplantage

Ethiopië kent diverse koffie regio's zoals Sidamo, Harrar en Yirgacheffe. De Sidamo regio, waar deze koffie wordt geteeld, ligt in het zuiden van Ethiopië. Hier zijn voornamelijk smallfarmers (koffieboeren met kleine plantages) actief, die samenwerken in coöperaties.

 

De Koffieboeren

De koffiebonen worden verbouwt op kleine familie boerderijen in de regio Sidamo. De plantages in deze regio beslaan meestal niet meer dan 1000 tot 1800 koffieplanten. Dit is ook logisch! De koffiebonen worden voornamelijk met de hand geplukt door de koffieboer en zijn familie. Hierna worden de koffiebessen zo snel mogelijk verwerkt door de coöperatie, zodat de hoge kwaliteit van de koffiebessen behoudt blijft. Daarnaast wordt bij elke stap de kwaliteit van de Sidamo koffiebonen gecontroleerd. Dit proef je ook terug in het eindresultaat!

 

Ethiopië single origin koffieboeren

Proef onze koffie!

Naast dat er achter onze single origin en direct trade koffie een mooi verhaal schuil gaat, hebben onze koffiebonen ook nog een heerlijke unieke smaak. Bekijk hier onze collectie koffiebonen.