✓ GRATIS VERZENDING VANAF €30,-

Costa Rica - Single Origin

Het verhaal achter costa rica koffiebonen

Deze single origin koffie is een milde, zoete, gebalanceerde koffie met een romige body. Een heerlijke, toegankelijke koffie met tonen van melkchocolade en marsepein. Heerlijk als espresso koffie. Naast dat de koffie een unieke smaakt heeft, schuilt er meer achter de koffie...

 

Herkomst 

Onze Costa Rica single origin koffie wordt door kleine lokale koffieboeren in de omliggende heuvels van La Piedra De Rivas, Cerro Chirripó gebergte verbouwd. De Cerro Chirrió berg is de hoogste berg van Costa Rica.

costa rica koffieplantage

Alle rijpe bessen worden met de hand geplukt, om een hoge kwaliteit koffie te waarborgen. Het proces wordt zo milieuvriendelijk gehouden als mogelijk. In Costa Rica zijn ze bijzonder streng in het gebruik van water. Daarom worden de koffiebonen met regenwater gewassen. 

 

De koffieboeren

De geschiedenis van Coopeagri begon in de jaren 60. In deze periode waren de koffieplantages moeilijk bereikbaar door de slechte infrastructuur. Daarnaast beschikte de koffieboeren niet over de middelen en kennis om hun koffiebonen te kunnen exporteren. Dit zorgt ervoor dat het lastig was om de koffie op de internationale markt te zetten.

Costa rica koffieboeren

In 1962 besloot een kleine groep koffieboeren samen een coöperatie op te starten genaamd Coopezeldon, waarbij vandaag de dag 391 kleine koffieplantages zijn aangesloten. In 1970 is de coöperatie omgedoopt naar Coopeargi door de aansluiting van suikerriet boeren. Dit is uitgegroeid tot een coöperatie van 6 duizend actieve medewerkers, waarvan het grootste deel koffieboeren zijn. De coöperatie heeft de koffieboeren toegang geven tot de wereldwijde koffiemarkt. Bij aankoop van deze koffie steun je de koffieboeren en verschillende kleine lokale projecten in de Perez Zeledon provincie. Daarnaast is de koffie ook nog fair trade!

Proef onze koffie!

Naast dat er achter onze single origin en direct trade koffie een mooi verhaal schuil gaat, hebben onze koffiebonen ook nog een heerlijke unieke smaak. Bekijk hier onze collectie koffiebonen.